Şönt Reaktörü ne Endüktif Yük Reaktörü de denir. Güç kaynağına bir elektrik iletkeni bağlandığında, kapladığı belirli bir alanda manyetik alan oluşturacaktır. Bu nedenle akım taşıyabilen tüm elektrik iletkenleri genel anlamda endüktiftir. Bununla birlikte, güç kaynağı uzunsa, elektrik iletkeninin endüktansı büyük değildir ve ortaya çıkan manyetik alan güçlü değildir. Bu nedenle, spesifik reaktör, bir solenoide sarılmış iletim hattıdır. Biz buna hava çekirdekli reaktör diyoruz; Bazen bunu daha iyi yapmak için Sadece solenoid daha büyük bir endüktansa sahiptir ve demir çekirdek, demir çekirdek reaktörü dediğimiz solenoide yerleştirilir. Reaktans, endüktif reaktans ve kapasitif reaktans olarak ikiye ayrılabilir. Daha makul bir sınıflandırma, indüktörlerin ve kapasitif reaktörlerin toplu olarak reaktörler olarak adlandırılmasıdır, çünkü geçmişte indüktörler vardı ve bunlara reaktör deniyordu. Bu nedenle, günümüzde sıklıkla bahsedilen kapasitörler kapasitörlerdir. Reaktör ve reaktör özellikle indüktöre atıfta bulunur.
1. Eviricinin çıkışına bir Şönt reaktör eklemenin çalışma prensibi
Basitçe söylemek gerekirse, Şönt reaktörü adı verilen güç devresinde karakteristik empedans işlevine sahip bir maddedir. Genel olarak seçilen reaktör, esasen manyetik malzeme içermeyen içi boş bir bobindir. İçi boş bobin üç kurulum modunda kurulabilir: gerekli düzene göre dikey, yatay ve ürün şekli. Güç kaynağı sisteminde bir kısa devre hatası meydana geldiğinde, çok büyük miktarda kısa devre akımına neden olur. Birçok yönden sınırlandırılmamışsa, elektrikli ekipmanın dinamik stabilitesini ve termal stabilitesini korumak çok zordur. Bu nedenle, bazı izolasyon anahtarlarının kesinti hacminin düzenlenmesini daha iyi düşünmek için,
2. Eviricinin çıkışına bir reaktör eklemenin etkisi
Eviricinin çıkışına bir reaktör eklemenin ana etkisi, çıkış kablosunun dağıtılmış kapasitif yükünü dengelemek ve çıkışın ana kontrol döngüsünün kısa devre empedansını arttırmaktır. Ve inverterin harmonik çıkışını bastırabilir ve inverterin gürültüsünü azaltma etkisine sahiptir.
İnverter düşük frekanslı çıktı olduğunda bir reaktör eklemenin gerçek etkisi daha iyi olmalıdır. İnvertörün dalga biçimi düşük frekansta zayıf olduğundan ve genel asenkron motorlar koaksiyel çıkışlı soğutma fanları olduğundan, sıcak durum ciddidir. Güç faktörü neden geliştirildi? Yüksek harmonikler makul bir iş yapmadığı için, bu sadece yüksek frekanslı ve düşük frekanslı bir salınımdır. Harmonikler iyileştirildiğinde, güç faktörü doğal olarak iyileştirilir.
1. Giriş reaktörü temel olarak aşırı akımı ve aşırı gerilimi bastırmak, sürücüyü korumak, servis ömrünü uzatmak ve harmoniklerin etkisini önlemek için kullanılır. Ek olarak, inverter hızı değiştirmek için değişken frekans yöntemi kullandığından, genellikle yüksek sıralı harmoniklere neden olur ve dalga formu düzensiz değişikliklere neden olur, bu da makine ve ekipmanın normal uygulamasını tehlikeye atar. Bu nedenle, frekans dönüştürücünün güç faktörünü iyileştirmek ve harmonik akımları bastırmak ve harmonikleri filtrelemek için frekans dönüştürücünün giriş ucuna bir gelen hat reaktörü takılabilir. Dalga gerilimi ve harmonik akım hacmi, elektrik şebekesinin kalitesini iyileştirir.
2. Çıkış reaktörü esas olarak frekans dönüştürücünün makul iletim mesafesini artırmak, frekans dönüştürücünün IGBT kontrol modülünün değiştirilmesinin neden olduğu anlık yüksek voltajı makul ölçüde bastırmak, motorun sesini azaltmak, girdap akımını azaltmak için kullanılır. kaybı ve frekans dönüştürücünün içindeki çıkış gücü anahtarı elemanını koruyun.